Tips

Projectmedewerker Educatie bij Digiwijs 3.0

Tip 21-12-2023 15:04 (2 maanden geleden) Soledad Asselman

Utrecht telt veel inwoners die niet of nauwelijks met de computer overweg kunnen. Dat geeft extra obstakels om zelfstandig te zijn en mee te doen met de samenleving. Met vrijwilligers biedt Digiwijs 3.0 daarom dagelijks computercursussen in verschillende wijken in Utrecht. Daarmee leren jaarlijks honderden Utrechters om te computeren en zo zelfredzamer te worden. Digiwijs 3.0 richt zich hierbij op bewoners die een kwetsbaarheid hebben vanwege hun sociale en economische situatie en taalvaardigheid.

Om een versnelling te maken in het bereiken van deze grote groep Utrechters zoeken we twee medewerkers die zich hoofdzakelijk bezighouden met lesgeven. Vind je het leuk om met kleine groepen te werken en ben je vaardig en gemotiveerd om onze doelgroep computervaardiger te maken? Dan horen we graag van je! De functie

Je bent het grootste deel van je tijd bezig met het geven van cursussen en trainingen op verschillende locaties in stad Utrecht. Er zijn cursussen op drie verschillende niveaus en aanbod geschikt voor instappers of juist voor bewoners die meer iets specifieks willen leren, bijvoorbeeld over DigiD (E-Overheid).

Door je werkzaamheden leer je veel over wat werkt in ons lesmateriaal en wat beter kan. Je werkt mee aan verbetering van het materiaal en denkt mee bij de ontwikkeling van nieuwe thema-trainingen. Ook lever je een bijdrage aan het inwerken van vrijwilligers door ze mee te laten doen in jouw lessen zodat ze ‘vlieguren’ kunnen maken en leren om zelfstandig(er) als docent-vrijwilliger aan de slag te gaan.

Je werkt in het Digiwijsteam samen met de projectcoördinator en met collega’s die zich bezighouden met het inplannen van cursussen, met de intake van cursisten, het werven en trainingen van vrijwilligers en met het maken van lesmateriaal. Als lid van het team draag je mede de zorg voor de kwaliteit en continuïteit van de dienstverlening van Digiwijs 3.0. Wat breng je mee?

Je kan goed zelfstandig functioneren; je kan je doelen stellen en je eigen werk plannen. Daarnaast heb je ervaring met trainingen geven en met het werken met groepen. Je bent flexibel en kunt omgaan met plotselinge veranderingen in je dagprogramma. Verder ben je communicatief vaardig en in staat je snel in te werken op nieuw cursusmateriaal. En verder verwachten we:

kennis van verschillende standaard (Windows) programma’s;
praktijkkennis van pedagogie-didaktiek is een pré;
ervaring met lesgeven;
affiniteit met digitale beperkingen en taalproblematiek;
flexibiliteit bij het inplannen van taken en afspraken;
goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Kandidaten met een niet-Westerse achtergrond willen we met nadruk vragen om te reageren op deze vacature. Wij bieden

Vacature A: een contract van 1 jaar voor 24 uur per week. Bij wederzijdse tevredenheid is er in ieder geval de mogelijkheid tot verlenging met een jaar.

Vacature B: een contract van 1 jaar voor 20 uur per week. Bij wederzijdse tevredenheid is er in ieder geval de mogelijkheid tot verlenging met een jaar.

Voor beide vacatures geldt dat het salaris is gebaseerd op CAO Sociaal Werk in schaal 6/7. De inschaling is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring. Dit betreft max € 3.858,00 bruto per maand voor schaal 6 bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week.
Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 18% van jouw salaris (IKB is opgebouwd uit o.a. 8% vakantietoeslag en de eindejaarsuitkering).
Een loopbaanbudget van 1,5% dat je kunt inzetten voor een ontwikkel- of vitaliteitsbestedingsdoel
Een pensioenverzekering bij PFZW.

Wij vragen een Verklaring Omtrent Gedrag aan onze medewerkers. Meer informatie

Wil je meer weten over de functie en Digiwijs 3.0, wend je dan tot Colette van Duin, projectcoördinator: colette.van.duin@wij30.nl en 06 55 21 05 83.
Voor meer informatie over Digiwijs en ons aanbod kijk je op www.digiwijs30.nl.
Meer informatie over WIJ 3.0 kun je vinden op onze website.

Solliciteren

Solliciteren is mogelijk tot en met 7 januari 2024. Indien je een voorkeur hebt voor vacature A of B, geef dit dan aan. Stuur je CV en korte motivatie naar vacature@wij30.nl t.a.v. Peter Smulders, Teamleider HR.
We nodigen zowel interne als externe kandidaten uit om te reageren waarbij de interne kandidaten bij gelijke geschiktheid een voorrangspositie hebben.
De sollicitatiegesprekken willen we voeren in week 3 van 2024.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

https://wij30.nl/over-wij-3-0/vacatures/vacatures-projectmedewerker-educatie-bij-digiwijs-3-0-twee-vacatures-20-en-24-uur/