Tips

aanmelden vóór 16 dec: Leerwerktraject in de energiesector voor statushouders met wiskunde/natuurkunde/techniek achtergrond.

aanmelden vóór 16 dec: Leerwerktraject in de energiesector voor statushouders met wiskunde/natuurkunde/techniek achtergrond.

Tip 13-12-2019 16:54 (2 dagen geleden) Melissa
 • Techniek
 • Wiskunde

Hebt een passie voor techniek en wil je graag leren én werken in de energiesector? Het UAF, HAN en SEECE bieden statushouders een leerwerktraject aan met uitzicht op een erkend Nederlands diploma en een baan in de energiesector.

VOOR WIE IS DEZE CURSUS? Het leerwerktraject is speciaal voor hoger opgeleide statushouders. Met een diplomawaardering op minimaal mbo-4/havo niveau met de vakken wiskunde en natuurkunde. Je beheers Nederlands op B1-niveau. aangesloten bij UAF.

lees meer:

https://www.han.nl/opleidingen/cursus/leerwerktraject-in-de-energie/#

Zoek jij een geschikte outfit om te solliciteren?

Zoek jij een geschikte outfit om te solliciteren?

Tip 18-11-2019 10:38 (3 weken geleden) Alexsandra
 • Alle sectoren

Heb je binnenkort een sollicitatiegesprek of presentatie, twijfel je over je kleding en is nieuwe kleding voor jou te duur? Dress for Success helpt je om goed voorbereid en verzorgd voor de dag te komen op je sollicitatiegesprek en zo de kans op werk te vergroten. Wij doen dat door het aanbieden van passende kleding en helpen je met het verbeteren van je persoonlijke presentatievaardigheden. Je krijgt deskundig advies bij het vinden van een geschikte combinatie. De kleding is zowel nieuw als gebruikt en van hoge kwaliteit. Je krijgt van Dress for Success een basisoutfit en als het mogelijk en nodig is, maken wij je nieuwe look compleet met schoenen en accessoires. Lees de voorwaarde om mee te kunnen doen. https://www.dressforsuccess.nl/waar-vind-je-ons/utrecht/

verschillende gemeente regelingen makkelijk uitgelegd

verschillende gemeente regelingen makkelijk uitgelegd

Tip 06-11-2019 10:30 (1 maand geleden) Melissa
 • Alle sectoren

Op deze site leggen ze verschillende aanbod van de gemeente makkelijk uit zonder te hoeven lezen. Hoe maak je een digiD aan, hoe vraag je een paspoort aan, alles over verzekeringen, hoe vraag je een bijstanduitkering aan?

bekijk en luister naar: https://www.uabc.nl/

Duale horeca trajecten werk en taal

Tip 13-08-2019 12:27 (4 maanden geleden) Danielle van Elk
 • Horeca

Queridon taal & horeca

Queridon biedt nieuwkomers niet alleen de taal- en inburgeringslessen, maar ook praktijklessen, excursies, taalcafés, werkervaringsplek en netwerk.

Daarnaast verzorgt Queridon workshops en trainingen aan vrijwilligers en professionals op het gebied van inburgering, taal op de werkvloer, culturele communicatie en werken met anderstaligen.

DUALE TRAJECTEN WERK & TAAL Queridon werkt samen met The Colour Kitchen Zuilen en biedt op één locatie een programma aan waarbij taal, werk en opleiding samenkomen. In maximaal twee jaar volg je het praktijkgerichte inburgeringstraject én een MBO opleiding voor kok, horeca-assistent of gastheer/-vrouw.

INBURGERING & ONA Bij Queridon volg je een inburgeringstraject van minimaal drie dagdelen per week op taalniveau A1, A2 of B1. Ook kan je een ONA-cursus volgen van 64 uur, inclusief excursies en werkervaring.

Interesse? bel of mail Queridon voor een intake via 06 308 64 318 of QUERIDON@QUERIDON.NL

Steun voor Somalische migranten of vluchtelingen.

Steun voor Somalische migranten of vluchtelingen.

Tip 07-08-2019 14:36 (4 maanden geleden) Melissa
 • Alle sectoren

Sociale kaart tip: We helpen de Somalische migranten en vluchtelingen met het zoeken van de juiste weg naar de antwoorden op al hun vragen. We doen dit om te voorkomen dat de Somalische migranten en vluchtelingen van vandaag niet de probleemgroep van morgen worden.

https://www.geedlaal.com/over-ons/

Slim omgaan met minder geld

Slim omgaan met minder geld

Tip 07-08-2019 0:36 (4 maanden geleden) Melissa
 • Alle sectoren

Sociale kaart tip U-centraal organiseert regelmatig bijeenkomsten om tips te geven hoe je geld kan sparen of je het kan redden als je de bijstand hebt of weinig geld. Moeite waard. Lijkt ons!

Gratis opleiding en werk in de techniek of bouw

Tip 01-08-2019 18:31 (4 maanden geleden) Melissa
 • Architectuur
 • Bouw
 • Bouwkunde
 • Techniek

detacheringsbureau voor werk in de bouw en techniek. Zij hebben gratis electricien opleidingen en meer. (BBL) Ook interessant: voor mensen die technisch zijn of bouwkunde hebben gedaan hebben zij een gratis 6 wk. opleiding voor EPA adviseur. Je gaat langs bewoners of bedrijven om advies te geven over milieu bewuste maatregelen voor het gebouw. (auto van de zaak) Ze staan open om extra aandacht te geven aan anderstaligen.

www.onzejoost.nl

Subsidie voor studie : Wie betaalt de opleiding?

Tip 01-08-2019 17:57 (4 maanden geleden) Melissa
 • Alle sectoren

De overheid, het bedrijfsleven, UWV en gemeenten stimuleren werkend leren met financiële regelingen. Jouw situatie bepaalt welke regelingen er voor jou gelden. Financiële regelingen voor werkzoekenden, werknemers en scholieren zijn:

 • Transitievergoeding
 • Levenlanglerenkrediet
 • Studiefinanciering
 • Tegemoetkoming deeltijders
 • Tegemoetkoming scholieren
 • Startersbeurs
 • AmbachtNederland
 • Andere financieringsmogelijkheden
 • Ik kan geen regeling vinden die op mij van toepassing is

https://www.lerenenwerken.nl/ik-ben-werkzoekende-werknemer-scholier/wie-betaalt-de-opleiding

Project voor wetenschapper met een vluchteling achtergrond

Tip 08-07-2019 10:20 (5 maanden geleden) Alexsandra
 • Wetenschap

NWO is in 2018 in samenspraak met de KNAW, De Jonge Akademie en Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF een pilot gestart voor het financieren van onderzoeksaanstellingen voor academici die als vluchteling in Nederland verblijven en hier een academische loopbaan willen opbouwen dan wel voortzetten. Vanwege de gebleken behoefte aan dergelijke financiering is de pilot met twee jaar verlengd. Ook in 2019 en 2020 vinden financieringsrondes plaats.

Zie https://www.nwo.nl/onderzoek-en-resultaten/programmas/nwo/hestia-impuls/index.html

Persoonlijk ontwikkel budget voor iedereen

Tip 04-07-2019 9:18 (5 maanden geleden) Danielle van Elk

Begin juni heeft minister Koolmees hierover gecommuniceerd, het gaat zeer waarschijnlijk volgend jaar 2020 in.

Als je Googled op persoonlijk budget Koolmees dan vind je op de Rijksoverheidsite de laatste informatie.

https://www.wwb.nl/nieuws/openbaar/2019/een-persoonlijk-ontwikkelbudget-voor-iedereen

https://www.wwb.nl/nieuws/openbaar/2019/een-persoonlijk-ontwikkelbudget-voor-iedereen