Over ons

De Krachtvinder is een initiatief van Taal Doet Meer en is ontstaan uit het project Op Eigen Kracht naar een Baan Utrecht.

Opname van een pitchvideo

Taal Doet Meer

Taal Doet Meer zorgt er al ruim dertig jaar voor om met zo’n 900 vrijwilligers jaarlijks nieuwe, anderstalige Utrechters —jong en oud— te laten meedoen in de Utrechtse samen­leving.

Het leren van de Nederlandse taal loopt daarbij als een rode draad door ons werk. Taal is immers nodig om een baan te vinden, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, met een computer te werken of je huiswerk te maken.

Wij stimuleren anderstalige Utrechters om te leren en maken onderlinge ontmoetingen tussen Utrech­ters mogelijk. Taal verbindt Utrechters en wij verbinden Utrechters met taal!

Taal Doet Meer

Op Eigen Kracht naar een Baan

Het project Op Eigen Kracht naar een Baan is in 2012 gestart en wordt uit­gevoerd samen met Wij 3.0.

Dit project helpt Utrechters met een andere moeder­taal dan het Nederlands bij hun zoektocht naar een opleiding, werkervaringsplek of (vrijwilligers)werk. Juist het talent van deze anderstaligen wordt te weinig gezien.

De werkzoekenden volgen trainingen, worden gekoppeld en begeleid door vrijwillige (loopbaan)coaches, breiden hun netwerk uit en wonen diverse activiteiten en workshops bij.


De Krachtvinder

De Krachtvinder is ontstaan uit het project Op Eigen Kracht naar een Baan en op 15 januari 2015 gelan­ceerd door Hare Majesteit Koningin Máxima op het Taal Doet Meer College.

Hier kunnen o.a. werk­gevers talentvolle arbeids­krachten voor hun organisatie vinden. Via deze website stellen diverse multiculturele werk­zoekenden zich voor met hun profiel en een pitchvideo.

Er kan dan op verschillende criteria en sectoren gezocht worden en men kan alvast met onze kandi­daten kennismaken.

Tips, contacten en vacatures kunnen gedeeld en geplaatst worden op ons prikbord of direct gestuurd worden aan de werkzoekende.

 • “Ik zorg voor een lach op de gezichten van klanten en collega’s.”
  — Hassana
 • “Kom maar op met die baan!”
  — Astou
 • “Ik wil graag aan mijn kinderen laten zien dat werken belangrijk is.”
  — Asuman
 • “Persoonlijke ontwikkeling is even belangrijk als je inhoudelijke prestatie: blijf groeien, word beter.”
  — Vita