Nieuwkomers 2022 Kansen voor iedereen

Activiteit 23-11-2021 18:35 (1 jaar geleden) Chaima Masouti
  • Alle sectoren

Beste lezer, We gaan een derde groep nieuwkomers (statushouders) werven en opleiden tot monteur!

Stedin wil een bedrijf zijn waarin iedereen zich welkom, vrij, gewaardeerd en gerespecteerd voelt.Wij streven naar gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Helaas is dit niet vanzelfsprekend, daarom zetten we ons extra in voor nieuwkomers.

Met succes: inmiddels hebben we 15 kandidaten opgeleid tot monteur!

In dit informatiepakket leggen we u uit wie we zijn en wat wij doen. We nemen u mee in ons nieuwkomersproject, waarom we dit doen, hoe ons programma er uit ziet, wat u voor ons kunt betekenen en hoe u kandidaten kunt aanmelden!

Nieuwkomers bij Stedin WAT EN WAAROM

Als onderdeel van onze duurzaamheidsstrategie, zet Stedin zich in voor een diverse en inclusieve arbeidsmarkt.

We zetten ons extra in voor groepen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals statushouders. Een statushouder is een vluchteling met een verblijfsvergunning in Nederland.

Waarom zet Stedin zich in voor deze groep? Om: • de monteurspopulatie uit te breiden met gemotiveerde vakmensen. Onder de statushouders is veel talent en relevante ervaring aanwezig. •een kwetsbare groep mensen in Nederland te helpen hun afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Statushouders komen vaak moeilijk aan het werk; slechts 17% heeft werk en dan veel al parttime en onder hun niveau. • gemeenten te helpen deze groep duurzaam aan het werk te krijgen.

Wat vragen we van u • Help mee zoeken naar geschikte kandidaten • Meld ze aan bij het UAF, ook bij twijfel van geschiktheid! Overleg is altijd mogelijk • Verleen toestemming om met behoud van uitkering het voorschakeltraject te volgen • Een bijdrage aan de opleidingskosten per kandidaat van € 2.000,- • Betrek collega’s binnen de gemeente; zorg voor bekendheid

Woensdag 1 december houden wij een online kick-off!

U bent van harte uitgenodigd bij onze online kick-off op 1 december 2021 van 10.00 uur tot 11.30 uur. Deze dag nemen we u verder mee in het traject, kunt u vragen stellen en geven we u een virtuele rondleiding door onze

Heeft u vragen over het traject? Neem gerust contact op met!

Contact VOOR VRAGEN OVER HET TRAJECT Else Visser else.visser@stedin.net

KANDIDATEN AANMELDEN UAF Eva Kruijff Eva.kruijff@uaf.nl 030-2520835