Workshop taal en eten bij BAK (basis voor actuele kunst)

Activiteit 01-10-2019 8:45 (2 jaar geleden) chaima Masouti

Each Step Yields Depth is een workshop in taal, vertaling en herinnering die plaatsvindt in de keuken. In de training wordt deelnemers gevraagd om verschillende woorden met betrekking tot eten, recepten, kooktechnieken en keukenverhalen te delen vanuit hun cultuur, zowel vanuit hun huidige beleving of zoals ze het zich herinneren van vroeger. ‘Als iemand die net begonnen is verschillende talen te leren’, zegt Chloë Bass, ‘leer ik vaak als eerste de woorden over voedsel en die woorden onthoud ik langer, zelfs als ik ze niet gebruik in mijn dagelijks leven. Ik hoop dat we elkaar beter kunnen leren kennen door te beginnen met het eten dat we maken, hoe we het maken, en welke verhalen dat kan losmaken.’ In deze training leren deelnemers, met behulp van de trainer maar ook van elkaar, over kooktechnieken, het schrijven van recepten, voedsel-gerelateerde woorden, de gedeelde taken rondom koken, technieken voor deep listening en hoe ze herinneringen kunnen delen tijdens een gedeelde maaltijd.

Wanneer: 9 t/m 13 oktober (woensdag-zondag)
Dagelijks 14:00-18:00 uur bij BAK, doordeweeks inclusief diner om 18:00 uur en in het weekend inclusief lunch om 13:00 uur, gemaakt in BAK’s Basic Activist Kitchen. Op zondagavond 13 oktober zal er een openbaar diner zijn.

Deelname: Dit is een vijfdaagse training. Het is mogelijk om losse trainingsdagen te volgen, al wordt deelname aan de volledige training aangemoedigd. Voertaal: Engels

zie ook de website met meer informatie over het programma: https://www.bakonline.org/

De tickets voor deze training zijn alleen op aanvraag. Wil je graag meedoen? Inschrijven kan via deze link: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-training-iv-each-step-yields-depth-74279492963, met als wachtwoord ESYDcb0913.

BAK stelt enkele gratis plekken beschikbaar voor personen die anders niet zouden kunnen meedoen. Stuur hiervoor een korte e-mail met motivatie (max. 120 woorden) naar olga@bakonline.org, minimaal vier dagen voor de training.