Over ons

De Krachtvinder is een initiatief van Taal doet meer en is ontstaan uit het project Op Eigen Kracht naar een Baan Utrecht.


Opname van een pitchvideo

Taal doet meer

Taal doet meer zorgt er met meer dan 300 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Neder­landse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan te vinden, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, met een computer te werken of je huiswerk te maken.

Vrijwillige taalcoaches bieden taalcoaching en activering aan mannen en vrouwen die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Onze vrijwillige mentoren en huiswerk­begeleiders ondersteunen aandachts­leerlingen op de middelbare school. Zij krijgen een extra steun in de rug om een goede start te maken in de brugklas en bij het maken van huiswerk.
Taal doet meer-website

Op Eigen Kracht naar een Baan

Het project Op Eigen Kracht naar een Baan is in 2012 gestart en wordt uitgevoerd samen met Stichting Gids, Nolitha, en de Vrijwilligerscentrale Utrecht. In dit project worden deelnemers in groepen geholpen met het zetten van stappen richting werk. Dit doen we door inzet van vrijwillige coaches, netwerkverbreding, en de eigen kracht benadering. Het project was de eerste jaren voor niet-uitkerings­gerechtigde vrouwen. Vanaf januari 2015 is de doelgroep verbreed. Ook uitkerings­gerechtigden en mannen nemen nu deel.
Eigen Kracht Utrecht-website

De Krachtvinder is ontstaan uit dit project en op 15 januari 2015 gelanceerd door Hare Majesteit Koningin Máxima op het Taal doet meer College.